top of page

collegesportsny Group

Public·108 members

Украина Македонија пренос 14 октомври 2023 Стриминг


... (ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЈА!) Malta Фудбалска репрезентација на Македонија пренос 12 ... Украина и Англија придонесоа македонската фудбалска репрезентација да ...


Доколку странското правно лице (примател на приходот) е резидент на држава со која Република Северна Македонија има склучено договор за одбегнување на двојното оданочување по однос на даноците на доход и капитал, тогаш даночната стапка која е утврдена за тој приход утврдена во Законот не смее да ја надмине даночната стапка која се применува за приходот одредена во договорот. Тоа значи дека доколку со одредбите од договорите даночната стапка по која треба да се пресметува и задржува данок на одделни видови на приходи, не е фиксно определена, туку е дадена формулацијата... така обложениот данок не може да надмине повеќе од ____ проценти..., тогаш при пресметување и задржување на данок на овој вид на приход треба да се примени пониската стапка помеѓу даночната стапка одредена во Законот за данок на добивка и стапката утврдена во договорот за одбегнување на двојното оданочување. Мицотакис: Грција е подготвена да помогне за пренос ... Македонија знае како со Малта, така нека биде и вечерва! (ВИДЕО) Мицотакис: Грција е подготвена да помогне за пренос на заглавената пченица во Украина. Историски ден за македонската одбојка 27.5.2023 — Пренос од овој меч од 19 часот ќе има на Арена 2. Шесте меча со Украина, Белгија и Хрватска ќе ни дадат слика за можностите во пресрет на ... Репрезентација до 21 година: Македонија - Украина во живо на www. ffm. mk | ФФМОбјавено на 03 Септември, 2015 во Вести, До 21 год Поддржувачите на репрезентацијата на Македонија до 21 година на 5 септември, сабота, од 16. 00 часот имаат можност квалификацискиот натпревар меѓу Македонија и Украина кој ќе се одигра на тренинг центарот „Петар Милошевски" да го гледаат во живо преку интернет страната на Фудбалската федерација на Македонија, www. [ПРЕНОС ВО ЖИВО***] Гледајте ВО ЖИВО: Вардар 1.9.2023 — Се за натпреварот Македонија - Украина - Спорт Плус МКSPORT+ MK Победа Македонија Ѓорче Петров видео стриминг[[ПРЕНОС ВО ЖИВО**]] RFS ... (ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЈА!) Malta Фудбалска репрезентација ... (ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЈА!) Malta Фудбалска репрезентација на Македонија пренос 12 Украина и Англија придонесоа македонската фудбалска репрезентација да ... Земја Службен весник Датум на влегување во сила на Договорот Датум на примена на Договорот (Важи од) Дивиденди Камати Авторски права Други приходи (****) Процент на учество Даночна стапка (не повеќе од) Австрија 152/2007 20. 01. 2008 01. 2008 најмалку 10% 0% останати случаи 15% Азербејџан 107/2013 12. 08. 2013 01. 2014 независно од учеството 8% Aлбанија 16/1998 02. 09. 1998 01. 2018 01. 2019 Индија 131/2014 12. 2014 Иран 7/2002 17. 2014 Ирска 157/2008 23. 2009 признат пензиски фонд останати случи Италија 34/1997 08. 2000 Казахстан 154/2012 27. 04. 2015 01. 2016 Најмалку 25% Останати случаи Kaтар 103/2008 26. 2009 Кина-Тајван 44/1999 09. 1999 Косово 10/2012 13. 2012 01. 2013 Кувајт 115/2012 20. 02. 2015 Латвија 25. 2007 10% или 5% (***) Литванија 27. (*) Договор склучен од страна на Република Македонија и конкретната држава, а кој сеуште не е во примена. (**) Договор склучен од страна на Сојузна Република Југославија и Република Македонија и се применува во однос на Република Србија и Република Црна Гора. (***) Даночната стапка од 10% се применува само во случај на користење или право на користење на кинематографски филмови и филмови или ленти за радио и телевизиски пренос, додека даночната стапка од 5% се применува во сите останати случаи. (****) Други приходи подразбираат делови од доходот на резидент на државата договорничка, без оглед каде се остварени, а кои не се опфатени со одредбите од конкретниот договорот. За да го преземете соодветниот Договор за одбегнување на двојно оданочување, кликнете на називот на земјата во табелата подолу. 2008 Луксембург 139/2012 23. 2013 Мароко 123/2010 14. 2012 Молдова 130/2006 28. 2006 Народна Република Кина 49/1997 29. 1997 01. 1998 Норвешка 117/2011 01. 2011 01. 2012 Обединети Арапски Емирати 63/2016 07. 2017 независно од учество Полска 17/1997 17. 1999 Романија 16. 2002 01. 2003 Русија 7/1998 05. Амбасада на Украина во Република Северна Македонија ... Украина за собирање на средства за потребите на армијата. Сметката е повеќевалутна и е наменета за пренос на средства во странска валута. Реквизити за ... Се за натпреварот Македонија - Украина - Спорт Плус МКSPORT+ MK | ПОРАЗЛИЧЕН ОД СИТЕ Покрај вообичаените вести, многу интервјуа, видеа, преноси во живо, колумни и најважно од сѐ, ВАШИ коментари и ставови за актуелни теми. Најголемо внимание и простор ќе им отстапиме на македонските спортисти, актуелни и потенцијални репрезентативци, младите таленти, но и Вам почитувани читатели, бидејќи со Вашето мислење, став, коментар, очекуваме подобро утре во македонскиот спорт. контактирајте не: info@sportplus. [Пренос во живо>] Македонија Италија гледајте во живо 09.09. Ostali popularni privatni kanali su Kanal 5 vo Zivo. Гледајте ВО ЖИВО: Украина – Македонија (ЛИНК) 11.4.2023 — Македонија денес против Украина ќе го одигра ... Дуелите на Македонија од квалификациите за ЕП ќе ги Натпреварите на Македонија од квалификациите за ЕП ќе може да се следат и на националниот сервис, кој потврди дека ќе врши пренос на возбудувањата од теренот. Конечно, директен пренос на МРТВ од мечевите на Конечно, директен пренос на МРТВ од мечевите на Македонија со Грузија и Бугарија Мечот Украина-Македонија ќе се игра во Прага, билетите пуштени во продажба ... Македонија - Украина во живо на www.ffm.mk | ФФМ ... Македонија, www.ffm.mk. На 7 септември, понеделник од 16.30 часот, интернет пренос ќе има и од контролниот натпревар меѓу селекциите на Македонија и Австралија. Управа за Јавни Приходи на Република Северна МакедонијаДанокот што ќе се задржи во согласност со одредбите од член 21 на Законот за данок на добивка, објавен во „Службен весник на Република Македонија“, бр. 112/14... 232/19 и „Службен весник на Република Северна Македонија“, бр. 275/19 и 290/20, се пресметува на бруто приходите по стапка од 10%. (СТРИМИНГ) Работнички Тиквеш пренос во живо 1 ... пренос 7 мај 2023 [пренос во живо!!] Победа Украина гледја ги во(ТЕЛЕВИЗИЈА ВО ЖИВО) Во живо Македонија Ѓорче(ПРЕНОС ВО ЖИВО) Брегалница Штип - Crossfit Mt. 1999 10% Белгија 157/2010 17. 07. 2017 01. 2018 5% Белорусија 96/2005 26. 2006 01. 2007 најмалку 25% Босна и Херцеговина 29/2014 02. 06. 2014 01. 2015 Бугарија 23/1999 24. 1999 01. 2000 Велика Британија и Северна Ирска 47/2007 08. 2007 најмалку 25% непрекинато 12 месеци пред исплата на дивидендата пензиска шема Виетнам (*) 63/2015 / најмалку 70% најмалку 25%, но помалку од 70% Германија 86/2007 29. 11. 2010 01. 2011 Данска 48/2000 14. 12. 2000 01. 2001 пензиски фонд Египет (*) 7/2000 Естонија 55/2009 21. 05. 2009 01. 2010 Израел 36/2018 14. 03. [[СПОРТ ВО ЖИВО>]] Гостивар Тиквеш пренос во живо 13 ... mk Во продолжение можност да ги следите преку директен пренос. 1. ВМФЛ Македонија - Украина на 9. ОктомвриДруловиќ: Потребна ни е поддршка од сите ... (ОНЛАЈН=) Malta Фудбалска репрезентација на 12.9.2023 — Води Англија со 13 бода од пет средби, а втора е Украина со седум од четири меча. (Стриминг@@) ВО ЖИВО: Шведска U21 Македонија (ПРЕНОС ВО ЖИВО ...


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page